Heeft u als bedrijf interesse om bij ons te komen sporten of lees je deze pagina als werknemer en vind je het een goed plan om dit te bespreken met je werkgever let dan op,


Het kortingstarief voor 7 dagen per week een maand lang onbeperkt te sporten incl sauna gebruik bij aanmelden van minimaal 5 personen met een contract duur van telkens 3 maanden ,


Voor de prijs van slechts €15,95 per persoon met de regeling bedrijfsfitness en misschien nog een kleine maandelijkse bijdrage van de werkgever betaald u als werknemer dan al gauw minder dan €10 per maand 


Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de bedrijfsfitness regeling als 1 persoon alleen geven wij dan geen groepskorting.

 

Dc Huisman voor meer informatie tel nr 0625165932

 

Bedrijfsfitness Belastingdienst: hoe werkt het?

Of u binnen uw bedrijf nu gebruik maakt van de werkkostenregeling of nog de oude regeling toepast; het is mogelijk uw werknemers een fitnessabonnement te bieden met belastingvoordeel. Door als werkgever het fitnessabonnement te betalen en de kosten te verrekenen met het brutoloon van uw werknemers, besparen uw werknemers op de belasting en de werkgever bespaart op de sociale lasten.Op deze manier probeert de Belastingdienst het sportgedrag van werkend Nederland te stimuleren. Maar er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen de oude en de nieuwe situatie.

Oude situatie

Zo is het in de oude situatie nodig om aan de Belastingdienst te kunnen tonen dat het fitnesscentrum waar de werknemers sporten een contract heeft met het bedrijf. Daarnaast zijn alle werknemers van één productielocatie beperkt tot dat ene fitnesscentrum. Het is niet mogelijk een eigen centrum uit te zoeken.

Nieuwe situatie: De werkkostenregeling

Onder de werkkostenregeling heeft de Belastingdienst dit versoepeld. Niet langer bestaat er de noodzaak eerst een contract met een fitnesscentrum aan te gaan. Tegenwoordig kan een werknemer een eigen fitnesscentrum uitzoeken en de kosten bij de werkgever indienen. Deze verrekent ze als vanouds met het brutoloon, waardoor zowel werknemer als werkgever besparen.

Wanneer de werkgever er zorg voor draagt dat de kosten niet buiten de forfaitaire ruimte komen, zal er geen eindheffing plaats vinden. Tevens is er niet langer de noodzaak uitgaven minutieus op te splitsen per werknemer. De Belastingdienst heeft met de komst van de werkkostenregeling de administratie voor het doen van vergoedingen en verstrekkingen als werkgever flink versimpeld.

 

Extra winst. Altijd een goede zaak! Elke deelnemer profiteert van de basiskorting die Bedrijfsfitness  biedt; Om de regeling nog aantrekkelijker te maken, stelt de belastingdienst bedrijven in staat om een ​​belastingvoordeel op de bedrijfsgeschiktheidskosten in rekening te brengen. Dit wordt het "cafetariamodel" genoemd.

Hoe kan ik het belastingvoordeel toepassen?

Abonnementsgelden mogen van het bruto salaris worden afgetrokken. Een werknemer die bijvoorbeeld op de loonschaal van 42% valt, krijgt dat percentage als extra "korting" op de abonnementsprijs bij de bedrijfsfitness.regeling De salarisadministratie kan dit arrangement eenvoudig toepassen voor alle werknemers die deelnemen aan het bedrijfsfitnessregime. Het is een veelgebruikte methode die al jaren wordt toegepast met het "bedrijfsfiets" -arrangement.

Saai, maar noodzakelijk; de voorwaarden voor belastingvoordelen.

Zoals we eerder hebben vermeld, is het mogelijk om een ​​belastingvoordeel te krijgen op de bedrijfsfitnesskosten door een vergoeding met de bruto loonstrook van de deelnemers. Eerder waren er een aantal voorwaarden om dat te doen. Deze voorwaarden zijn echter vanwege de werkkostenregeling niet meer van toepassing.